Relaxare SPA şi tratament

Centrul SPA

– Vestiare/ dușuri/ uscătoare/ șezlonguri
– Bazin de relaxare/ înot cu apă dulce
– Bazin pt. copii cu apă dulce
– Bazin terapeutic cu apă sărată
– Bazin cu hidromasaj (Jacuzzi)
– Saună uscată (finlandeză)
– Saună umedă/ Baie turcească cu aburi (hammam)
– Cabinet de masaj (cu programare la recepție)
– Piscină exterioară (supraterană) cu apă dulce – NUMAI ÎN SEZONUL CALD!
– Zonă de plajă și relaxare, cu șezlonguri și hamace – NUMAI ÎN SEZONUL CALD!

Relaxare și refacere

PISCINE cu apă dulce (interioară și exterioară) și Jacuzzi (bazin cu hidro-masaj) Acordând atenţie sporită la prevenție și protecție, pentru a completa strarea Dumneavoastră de bine, vă invităm să vă bucurați de piscina noastră interioară sau să vă refaceți rezervele de energie în bazinul cu hidro-masaj (jacuzzi).
Totodată în sezonul cald vă recomandăm recent amenajata PISCINĂ EXTERIOARĂ supraterană din grădina hotelului, cu zonă de plajă și posibilitate de relaxare într-un hamac sau pe șezlong, în aerul sărat “à la Praid”.
SAUNE (uscate și umede) Eliminati toxinele și obtineți o piele mai curată, mai catifelată și mai sanatoasă!
– Sauna uscată (finlandeză): Baie uscată, unde umiditatea din aer este scazută și temperatura aerului este de de până la 95 °C. Ciclurile alternative fierbinți și reci, precum și perioadele de odihnă sunt caracteristice procesului de saună clasică și conduc la o circulație a sângelui îmbunătățită și un sistem imunitar mai puternic.
– Saună umedă (hammam): Numită și baie turcească, este caracterizată de o umiditate mare a aerului și o temperatură de până la 50°C.


MASAJ (de relaxare)

Masajul nostru de relaxare este disponibil pentru corp complet sau parțial și are ca scop îmbunătățirea circulației sângelui, a metabolismului și a stării fizice generale a corpului.
Prevenție și tratamente:
– Hidroterapie cu apă sărată la SPA Altus
Factorii terapeutici naturali sunt reprezentați de apa sărată extrasă din subteranul Salinei Praid, cu salinitatea de până la 220 g/l, cu rezultate remarcabile obținute în special la tratarea afecțiunilor aparatului locomotor (reumatismale degenerative, articulare, posttraumatice), afecțiunilor ginecologice, gastrointestinale și hepato-biliare.
Indicații generale (sumare):
Stări de oboseală prelungite, stress, afecțiuni reumatismale, artroz, osteoporoze, spondiloze, stări după entorse, fracturi, luxații, tulburări circulatorii periferice, afecțiuni repetate ale căilor respiratorii superioare, asociate bolilor reumatismale
La copii: întârzieri de creștere în greutate și înălțime, obezitate, amigdalite, faringite, otite, sinuzite, bronsite, polipi.
Contraindicatii generale (sumare):
Sarea în general nu are contraindicații în curele externe (fiind un component fiziologic al corpului uman), în schimb apa caldă, are:
Bolile infecto-contagioase și venerice, cancerul, hemoragiile repetate și abundente, sarcina și perioada de alăptare, bolile psihice și epilepsia, bolile cardio-vasculare (hipertensiunea arteriala, stări după accidente vasculare cerebrale, infarctul miocardic, tromboflebita, ateroscleroza avansată), chistul ovarian, fibromul uterin.
Materialul referitor la efecte terapeutice are caracter informativ, pentru confirmarea/ infirmarea acestor indicații-contraindicații recomandăm consultarea unui medic specialist!
Riscul contaminării interpersonale în băile sărate este exclus (niciun virus, ciupercă, bacterie sau alt micro- organism nu supravieţuieşte într-un asemenea mediu)!

– Halo-Speleoterapie şi climatoterapie în Salina Praid:


Haloterapia sau terapia cu aerosoli salini – tratamentul presupune practic inhalarea aerului din mina de sare, fiind foarte util în cazul bolilor căilor respiratorii. Durata unei cure este de cuprinsă între 12 – 18 zile.
Acest tratament subteran se desfasoară la orizontul „50”, aflat la o adâncime de 120 m de la suprafaţă. În cele 4 ore petrecute zilnic de către pacienţi în subteran, pentru o maximă eficienţă se recomandă gimnastică condusă de un cadru specializat, plimbări şi dozarea efortului fizic.
Conform statisticilor oficiale, se poate observa că în cazul pacienţilor care revin la tratament a 3-a sau a 4-a oară (câte 1-2 cure pe an) şi reactionează pozitiv, scade semnificativ numărul şi intensitatea crizelor astmatice şi creşte capacitatea de rezistenţă a organismului.
Factori naturali de cură:
Climat stimulativ, puternic ozonat, salină de adâncime cu microclimat specific (temperaturi relativ constante, între 14-16 C, umiditate scazută 66-70% şi presiune mai mare decât la suprafaţă, în medie de 735-738 mmHg, aer puternic ionizat).
Indicaţii terapeutice:
Astm, bronşite cronice, rinite cronice, sinuzite cronice, emfizem pulmonar, silicoze, infectii respiratorii repetate, alergii, alte afecţiuni respiratorii
Tipuri de proceduri:
12 – 18 zile de procedură în salină, câte 4 – 5 ore pe zi, anual sau din doi în doi ani în funcţie de gravitatea bolii.
Contraindicaţii:
Tuberculoze, cancer pulmonar, afecţiuni cardiovasculare, stari post infarct, sarcină.
PROGRAMUL DE TRATAMENT AL MINEI SALINA PRAID:
În afara sezonului estival și a vacanțelor școlare ZILNIC între orele 08:00 – 16:00 (ultima intrare la 14:50)
– autobuzul intră în salină de 2 ori într-o oră
– ultima intrare: 1450
ATENTIE ! Și zilele de DUMINICĂ sunt incluse în abonamentele de TRATAMENT!
Preţuri de abonament (intrare zilnică. min. 5 zile consecutive, 1 ședință/ zi), taxa de intrare și
transportul subteran inclus, valabile pe 2021:
17,00 RON/ zi/ adult/ zi
12,00 RON/ zi/ copil, elev sau student
GRATUIT copiilor în vârstă de sub 3 ani